Besök Somaliland

Res till Somaliland


Somaliland är ett av Afrikas tryggaste resmål enligt USA:s utrikesdepartement. Somalilands huvudstad klassas som Afrikas säkraste. (läs mer under Om Somaliland)


Lättast tar man sig till Somaliland med flyg till Egal International Airport i Somaliland huvudstad Hargeisa. Flygplatsen trafikeras dagligen av ett flertal internationella flygbolag. Främst av Etihiopian Airlanes som flyger sträckan Hargeisa – Addis Abeba flera gånger om dagen och Fly Dubai som flyger mellan Dubai och Hargeisa.


Du bokar enkelt din resa från alla destinationer i världen på www.ethiopianairlines.com


Vill du hellre flyga över Dubai så väljer du www.flydubai.com

Hotell


I Somaliland finns många hotell i olika prisklasser.


I Hargeisa bor många internationella besökare på bland annat:


Ambassador Hotel

www.ambassadorhotelhargeisa.com


Maan Soor Hotel

www.maan-soor.com


Maan Soor Hotel har även en anläggning på stranden i Berbera

www.maan-soor.com

Visum


Visum

Visum utfärdas på Somalilands Somalilands Representationskontor. Sänd den komplett ifyllda visumansökan tillsammans med frankerat returkuvert i ett kuvert till:


Somalilands Representationskontor


Diplomatic Mission


Karlavägen 5


114 24 Stockholm


Sweden

Praktisk reseinformation


Pengar

Somalilands valuta heter Somaliland Shilling och man kan växla pengar på flygplatsen och hos många växlingskontor i städerna. Amerikanska dollar används i hög utsträckning och går att handla för överallt. Somaliländarna betalar ofta med telefonen med ett system som heter Zaad. Detta liknar svenska Swish. Det finns uttagsautomater men man bör inte vara beroende av att ta ut pengar utan ha med sig det man behöver i kontanter. Behöver man extra pengar kan man ta emot pengar genom Western Union och liknande företag som har kontor i Hargeisa.


Säkerhet

Somaliländarna är över lag väldigt gästvänliga och hjälpsamma, en stor del av befolkningen talar engelska och en del faktiskt svenska. Landet klassas av USA som säkert att resa i och man har i princip inga incidenter kopplade till utländska besökare. Kriminaliteten är mycket låg. Vid resor utanför Hargeisa ska man enligt landets regler ha med en vakt som hjälper till med säkerhetsfrågor.


Resor i landet

Resor i landet sker i allmänhet med taxi eller att man hyr en bil med förare för några dagar.


Resebyråer

I Hargeisa finns många researrangörer som erbjuder paketlösningar med transporter, boende, vakter och guider med mera. Detta är ett enkelt sätt som ofta sparar mycket tid för dig på din resa i landet.


Läs gärna mer här: http://wikitravel.org/en/Hargeisa

Copyright Somalilands Representationskontor| All Rights Reserved |